Μεσοθεραπεία

Τι  είναι  η  Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται ήδη από το 1958 στην Γαλλία, με την έγχυση στο μεσόδερμα (μεταξύ επιδερμίδας και υποδορίου λίπους), του κατάλληλου για κάθε πρόβλημα συνδυασμού δραστικών ουσιών. Πάνω από 280 συνδυασμοί ουσιών έχουν χρησιμοποιηθεί ως τώρα. Με την μεσοθεραπεία  επιτυγχάνουμε ένα πολύ καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, από αυτό που επιτυγχάνεται είτε με την εξωτερική χρήση των δραστικών ουσιών, (όπου ο πραγματικός βαθμός διείσδυσης από τον δερματικό φραγμό είναι μικρός), είτε μέσω της κανονικής κυκλοφορίας του φαρμάκου στο αίμα (χάπι η ένεση). Η υψηλή αποτελεσματικότητα οφείλεται στην τοπικά πολύ υψηλή συγκέντρωση των δραστικών ουσιών. Βασική αρχή για τη  μεσοθεραπεία αποτελεί το   « λίγο φάρμακο,  όχι πολύ συχνά,  στο σωστό σημείο »

Τρόποι   Εφαρμογής  της  Μεσοθεραπείας

    Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με δύο διαφορετικούς τρόπους.

  • Είτε χειροκίνητα με τη χρήση μικροενέσεων  “micro – injections”  στις περιοχές που μας ενδιαφέρουν, χρησιμοποιώντας ειδικές μικροβελόνες μήκους 4-6 mm που είναι λεπτές σαν τρίχα.
  • Είτε χρησιμοποιώντας ένα ειδικό Mesopistol (συσκευή έγχυσης) με έως 500 μικρονυγμούς το λεπτό, στο οποίο χρησιμοποιούνται μικροβελόνες λεπτές σαν τρίχα με ρυθμιζόμενο βάθος έγχυσης, οπότε μπορούμε να πάρουμε συνδυαστικά το αποτέλεσμα  δύο μεθόδων, (της μεσοθεραπείας και του Needling), αφού διεγείρεται ο μηχανισμός ανάπλασης παράλληλα με την δράση των ουσιών της μεσοθεραπείας.

Θεραπευτική  Δράση  της  Μεσοθεραπείας

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι φυτικά σκευάσματα, εκχυλίσματα βοτάνων ή ένζυμα, που σε συνδυασμό και με άλλες ουσίες, όπως μυοχαλαρωτικά, αγγειοδιασταλτικά, ανοσοδιεγερτικά, βιταμινούχα, αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη ή αναπλαστικά,  διευκολύνουν την μικροκυκλοφορία και τον μεταβολισμό και ενισχύουν τη θεραπευτική δράση στη συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία. Ανάλογα με  το συνδυασμό των ουσιών, μπορούμε να έχουμε αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, αποιδηματική δράση, καθώς επίσης ενυδάτωση και σύσφιξη των ιστών και του δέρματος.

Θεραπευτικές εφαρμογές της Μεσοθεραπείας

  • Θεραπεία Πόνου
  • Κεφαλαλγίες
  • Αυχενικό σύνδρομο
  • Οσφυαλγία
  • Πάρεση προσωπικού νεύρου.